maandag 3 februari 2014

Naar de middle of nowhere

Om 6 uur de trein nemen in Rijsel en om 13 uur al op de sneeuw staan in het zuiden van Frankrijk... De trein (en de TGV vooral) is toch iets fantastisch.
La Feclaz ligt in de Bauges. Dit is een klein massiefje tussen Chambery en Annecy. Dus niet de Jura maar het lijkt er wel heeeeeel erg op.
In het begin liep ik wat verloren. Sneeuw genoeg - dat was het niet. ALLE paden en weggetjes waren omgezet naar langlaufpistes. En raquettisten staan helemaal onderaan in de pikorde. Voor langlaufers zijn raquetteurs parias, outcasts, verstoringen van het decor. 
Dichter bij Le Revard werd het beter en na Le Revard werd het op de afdaling naar Aix les Bains helemaal perfect. Het oude tandradspoortje is nu een heel rustige wandeling langs prachtig uitzicht waar niemand komt. En langs de middle of nowhere. Met officieel bordje.
En wat hebben we nog meer geleerd vandaag?
Dat deze blogger-app kuren heeft (maar dat wist u al)
Dat het schermpje van de smartfoon gepolariseerd licht uitstraalt. Heel vervelend om foto's te maken met een straffe zonnebril op. Voor de niet techneuten : het gevolg is dat als je het scherm rechtop houdt alles er normaal uitziet maar dat als je het schermpje plat houdt (landscape) je niets ziet : alles wordt zwart (alsof de batterijen plat zijn).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten