dinsdag 11 februari 2014

Het best bewaarde geheim van de Franse bergen

... Is : de gite d'etappe.
Net tussen een hotelletje en een berghut in. De charme van de berghut nl. mooie ligging, uitleg op maat over de tochten in de buurt en vlot contact kunnen maken met andere natuurliefhebbers. Maar met wat meer comfort en ruimte dan een berghut. En een heel persoonlijke inrichting en lekker tafelen met eerlijke gerechten van de streek.
Die van gisteren in Giron was speciaal en die van vandaag in La Pesse nog meer. Telkens heel lekker gegeten en toffe babbel gehad met de eigenaar en de weinige andere gasten. Want dat lijkt het grootste probleem : gasten aantrekken. De gîte van gisteren kon een vast publiek opbouwen, ook met groepen die dans of yoga of zo willen doen. De dame van vandaag maakt zich openlijk zorgen. Te veel betalen aan de gemeente voor het dagelijks preparen van de langlaufpistes (waar ze nauwelijks mensen op ziet). Te veel mensen die reserveren en dan een paar dagen op voorhand afzeggen omdat het weer niet ideaal is....
Nochtans is het hier fantastisch. Met meer dan genoeg materiaal om een hele week slecht weer uit te zitten zonder je te vervelen.
En by the way : prachtig zonnig weer dus kon ik weer eens kilometers lang mijn eigen spoor trekken in een ongerept landschap.
Een beetje reclame:
Refuge de Berbois - La Pesse: www.leberbois.com
Chalet Le Jura - Giron: www.chaletlejura.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten